Freestyle wedstrijd

nicky3

Recent werd een wedstrijdgroep opgericht binnen onze Turnkring: Mystique!

Disco – freestyle is onze dansstijl. In deze groep staat discipline en competitiegeest centraal.

Doelgroep

In tegenstelling tot de recreatieve groepen, zijn er vereisten gebonden om te mogen deelnemen aan het wedstrijdteam. Meisjes en jongens met een voldoende basis in het dansen kunnen hiervoor auditie doen. De selecties voor het team vinden plaats tijdens het clubkampioenschap. Het is heel belangrijk dat de danser voldoende gemotiveerd is en wil werken om zichzelf te verbeteren, ook van de ouders verwachten we voldoende inspanning (het halen en brengen naar de training/wedstrijd/…).

Aanwezigheid tijdens de les

De dansers van het wedstrijdteam zijn verplicht om elke les aanwezig te zijn. Indien men niet kan komen, verwittigt men steeds de leiding.

Doelen

  • Mimiek: je gezichtsuitdrukking is een groot aandachtspunt voor de jury. Hier wordt dus ook op gefocust tijdens de lessen.
  • Uithouding: er wordt grondig aan de conditie gewerkt. Je moet in staat zijn om gedurende de hele routine even krachtig te blijven dansen.
  • Afwerking: elke beweging moet tot in de puntjes worden verzorgd, ook de details moeten hier perfect zijn.
  • Enthousiasme: inzet en motivatie zijn sleutelelementen om een wedstrijd te winnen!
  • Zelfzekerheid: geloven in jezelf is de eerste stap om van jezelf een betere danser te maken.
  • Stressbestendigheid: de druk om goed te presteren op een wedstrijd kan soms groot zijn. Je zal hiermee moeten leren omgaan.

Kledij

Tijdens de trainingen wordt er in sportieve kledij gedanst. Omdat er ook aan de conditie wordt gewerkt, is het aangewezen om degelijke sportschoenen mee te brengen.

Voor het optreden tijdens de wedstrijd wordt er in uniform gedanst. Deze kan u bestellen tijdens de inschrijvingen.

Leiding

De lesgeefster heeft een jarenlange ervaring met wedstrijddansen. Ze heeft met haar team aan verschillende Vlaamse en Belgische kampioenschappen deelgenomen en behaalde zelfs een 11° plaats op 48 deelnemers op het WK in Duitsland.

nicky nicky2