Trampoline

Trampoline springen is een individuele sport waar we gemotiveerde gymnasten verwelkomen die een uitdaging zoeken en vooral geen hoogtevrees hebben. Ook al is dit een individuele sport, bij Turnkring De Giertjes streven we naar een leuke groepssfeer binnen onze trampoline groep. Een groep enthousiaste leiding zal je graag verwelkomen en je alles leren van het trampoline springen!

12

De trampolinegroep van Turnkring De Giertjes is een competitie groep wat betekent dat de gymnasten jaarlijks meermaals zullen deelnemen aan wedstrijden. Aangezien wij streven naar een bepaald niveau kunnen gymnasten enkel na selectie starten in één van onderstaande groepen.

3

DISCIPLINES:

Bij het trampoline springen we 2 verschillende disciplines, namelijk TRA (grote trampoline) en DMT (dubbele mini trampoline).

GROEPEN:

We hebben verschillende groepen binnen trampoline.

Preselectie (keur/trampoline): kleuters uit de 3e kleuterklas die zich kunnen voorbereiden op een eventuele selectie voor keur of trampoline groepen. Deze kleuters turnen op woensdag mee met kleuters 3 en extra op zondag.

Trampoline 3: Dit is een oefenjaar waar op het einde van het jaar de leiding de gymnast evalueert of hij/zij geschikt is voor trampoline. Deze groep is bedoeld voor kinderen van het 1e tot het 3e leerjaar. Dit is een algemeen inleidende groep waar niet alleen trampoline wordt gesprongen maar waar ook het basisturnen aan bod komt. (bv: vormspanning, koprol, radslag, handstand,…) Als er een positieve evolutie is zullen deze kinderen doorstromen naar trampoline 2. De gymnasten van trampoline 3 trainen 3 uren in de week (woensdag en vrijdag).

Trampoline 2: Bij trampoline 2 kan je terecht vanaf het 4e leerjaar. De gymnast zal deelnemen aan wedstrijden aangepast aan zijn/haar eigen niveau. Deze gymnasten trainen 7 uren in de week (woensdag, vrijdag en zondag).

Trampoline 1: Als je in deze groep terecht komt, train je als gymnast 9 uren in de week (dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag). Deze groep neemt actief deel aan wedstrijden in het C- en B-niveau.

45

KLEDIJ:

Wij verwachten van onze gymnasten dat ze tijdens training een turnpakje (maillot), korte sportbroek en T-shirt dragen. Voor het opwarmen vragen wij ook loopschoenen mee te nemen. Op de trampoline is het verplicht te springen in wedstrijdpantoffels. Voor wedstrijden is elke gymnast in het C en B-niveau verplicht een turnpakje van onze turnkring te dragen. Bij de inschrijvingen kan men clubkledij en wedstrijdpantoffels aankopen.

6

Alle lesgevers beschikken over een diploma initiator gymnastiek. Hebben de nodige ervaring en volgen regelmatig bijscholingen/cursussen.

Turnkring de Giertjes heeft al enkele Belgische en Vlaamse kampioenen in zijn rangen!

7