Trampoline

degiertjes-152        degiertjes-164

Trampoline springen is een individuele sport waar we gemotiveerde gymnasten verwelkomen die een uitdaging zoeken en vooral geen hoogtevrees hebben. Hoewel het een individuele sport is,
streven we er bij Turnkring De Giertjes naar een leuke groepssfeer te creëren.

 

Bij de trampoline springen we in 2 verschillende disciplines, namelijk TRA (grote trampoline) en DMT (dubbele mini trampoline).

 

DOEL:

 

We hebben 3 verschillende groepen binnen de trampoline:

 

  • Trampoline 3: Dit is een oefenjaar waar op het einde van het jaar de leiding de gymnast evalueert of hij/zij geschikt is voor trampoline. Deze groep is bedoeld voor kinderen van het eerste tot het derde leerjaar. Dit is een algemeen inleidende groep waar niet alleen trampoline wordt gesprongen maar waar ook het basisturnen aan bod komt zoals koprol, radslag, handstand,… Als er een positieve evolutie is, zullen deze kinderen doorstromen naar trampoline 2. De gymnasten van trampoline 3 trainen 3 uur per week.
  • Trampoline 2: Bij trampoline 2 neem je minstens deel aan wedstrijden aangepast naar het niveau van de gymnast. Deze gymnasten trainen 4 uur per week.
  • Trampoline 1: Als je in deze groep terecht komt, train je als gymnast 6 uur per week.
    Deze groep neemt actief deel aan wedstrijden in het C en B-niveau.

 

Alle leiding beschikt over een diploma initiator gymnastiek. Ze hebben de nodige ervaring en volgen regelmatig bijscholingen/cursussen.

 

KLEDIJ:

Wij verwachten van onze gymnasten dat ze tijdens training een sportbroek en T-shirt dragen met optie tot een turnpak (maillot). Voor het opwarmen vragen wij ook loopschoenen mee te nemen. Op de trampoline is het verplicht te springen in wedstrijdpantoffels. Voor wedstrijden is elke gymnast in het C en B-niveau verplicht een maillot van onze turnkring te dragen.
Bij de inschrijvingen kan men clubkledij en wedstrijdpantoffels aankopen.

 

Heb je eens zin om uit te testen of trampoline iets voor jou is? Kom dan gerust een kijkje nemen bij één van onze lessen op woensdag, vrijdag of zaterdag!

 

degiertjes-272                                                                degiertjes-250