Keurturnen

 1 2 

De keurgroep van Turnkring De Giertjes is een wedstrijdgroep. Dit wil zeggen dat de gymnasten aan verschillende wedstrijden meedoen per turnseizoen. We trainen daarom ook 3x per week voor verschillende disciplines. Als leiding zorgen we  voor leuke, intensieve, gedisciplineerde trainingen  met voldoende uitdagingen voor de gymnasten. We hebben ambitieuze doelstellingen die we aan het einde van het turnseizoen willen bereiken met de keurgroep.

         3 

DOELGROEP:

Preselectie (j/m)( keur /trampoline) : kleuters uit het 3de lj die zich kunnen voorbereiden op een eventuele selectie voor keur of trampoline groepen

Groep 1(j/m) :  Dit is een algemeen inleidende groep ter voorbereiding op competitie gymnastiek , Na het eerste jaar turnen kunnen de gymnasten een eerste wedstrijdervaring opdoen.

Groep 2(j/m) : zij nemen deel aan de competitie op I niveau, en later aan de competitie op C niveau.

Groep 3 (j/m) : nemen deel aan wedstrijden aangepast naar het niveau van de gymnast.   

Keurtumbling: voor gymnasten vanaf 4° leerjaar met AGH of AGD ervaring    

De resultaten van de periodieke evaluaties worden besproken met de gymnasten en eventueel met de ouders en bestuur.

Alle lesgevers beschikken miniumum over een diploma initiator gymnastiek. Hebben de nodige ervaring en volgen regelmatig bijscholingen/cursussen.

Aanwezigheden tijdens de lessen:

De gymnast is verplicht elke les te komen trainen. Wanneer een gymnast niet kan komen, verwittigt men altijd de coördinator! Van de gymnast wordt verwacht om 5 minuten voor de start van de les omgekleed in de zaal te staan.

DISCIPLINES:

  • Keurmeisjes: damesbrug, balk, sprong, vloer, airtrack
  • Keurjongens:herenbrug, rekstok, ringen, sprong, vloer, paard, airtrack

4 

  • Airtrack: vanaf vierde leerjaar

Alle leiding beschikt over een diploma initiator gymnastiek. Ze hebben de nodige ervaring en volgen regelmatig bijscholingen/cursussen.

KLEDIJ:

5

Keurmeisjes: Er wordt  altijd geturnd in maillot, short, T-shirt en turnpantoffels. Voorzie altijd loopschoenen voor de opwarming. Trainingsmailot, liefst blauw kan je in elke sportwinkel aankopen. Gymnasten die het 2de jaar turnen zijn verplicht een maillot aan te kopen van de turnkring.

Keurjongens: Er wordt geturnd in short, T-shirt en turnpantoffels. De wedstrijdgroep turnt in maillot. Voorzie altijd loopschoenen  voor de opwarming.

Met uitzondering van loopschoenen zijn al deze benodigdheden verkrijgbaar bij de  inschrijvingen aan het begin van het turnseizoen.

Gymnasten die het 2de jaar turnen, zijn verplicht een maillot aan te kopen via de turnkring.

Verwittigen:

Lore Van Gorp – 0479 46 49 61
Back-up coördinator: Dennis Dierckx – 0475 40 77 40