Keurturnen

show3IMG_1444        show1_MGS9590

De keurgroep van Turnkring De Giertjes is een wedstrijdgroep. Dit wil zeggen dat de gymnasten aan verschillende wedstrijden meedoen per turnseizoen. We trainen daarom ook 3x per week voor verschillende disciplines. Als leiding zorgen we  voor leuke, intensieve, gedisciplineerde trainingen  met voldoende uitdagingen voor de gymnasten. We hebben ambitieuze doelstellingen die we aan het einde van het turnseizoen willen bereiken met de keurgroep.

 show2IMG_0065        show3IMG_2408

DOELGROEP:

Jongens/meisjes van het 1ste en 2de leerjaar die al een voorgeschiedenis hebben in het turnen en de nodige kracht, coördinatie en lenigheid bezitten. Het is heel belangrijk dat de kinderen gemotiveerd zijn en niet bang zijn voor een uitdaging. We verwachten ook voldoende motivatie van de ouders (voor het halen en brengen van de gymnast naar trainingen en wedstrijden). Behoort je zoon of dochter tot deze groep, kom dan zeker naar onze selectieweekends aan het begin van het turnseizoen.

Aanwezigheden tijdens de lessen:

De gymnast is verplicht elke les te komen trainen. Wanneer een gymnast niet kan komen, verwittigt men altijd de leiding! 

DISCIPLINES:

 • Keurmeisjes: damesbrug, balk, sprong, vloer, airtrack
 • Keurjongens: herenbrug, rekstok, ringen, sprong, vloer, paard, airtrack
 • Airtrack: vanaf vierde leerjaar

Alle leiding beschikt over een diploma initiator gymnastiek. Ze hebben de nodige ervaring en volgen regelmatig bijscholingen/cursussen.

KLEDIJ:

Keurmeisjes: Men turnt steeds in maillot, short, T-shirt en turnpantoffels. Voorzie altijd loopschoenen voor de opwarming. Trainingsmaillot -bij voorkeur blauw- kan je in elke sportwinkel aankopen. Gymnasten die het 2de jaar turnen, zijn verplicht een maillot aan te kopen via
de turnkring.

Keurjongens: Men turnt in short, T-shirt en turnpantoffels. De wedstrijdgroep turnt in maillot. Voorzie altijd loopschoenen voor de opwarming.

Met uitzondering van loopschoenen zijn al deze benodigdheden verkrijgbaar tijdens de inschrijvingsdagen aan het begin van het turnseizoen.

show1_MGS9505        show3IMG_1564

 • 17 oktober 2015             Geen turnen à opleidingsweekend leiding
 • 14 november 2015         Lange mat wedstrijd in Hoogstraten (niet voor de kinderen die dit jaar begonnen zijn)
 • 14 november 2015         Airtrack wedstrijd in Hoogstraten (enkel de gymnasten die airtrack doen)
 • 28 november 2015 (**)  Eerste evaluatiemoment
 • 6 februari 2016                Lange mat wedstrijd in Vlimmeren (voor iedereen)
 • 27-28 februari 2016        Turnfeest (voor iedereen)
 • 26-27 maart 2016            Toestelwedstrijd in Neerpelt (voor iedereen)
 • 23-24 april 2016               Clubwedstrijd in Gierle (voor iedereen)
 • 25 juni 2016 (***)            Tweede evaluatiemoment

(**)       Tijdens ons eerste evaluatiemoment verwachten we enkel de ouders van de kinderen van groep 1. De andere ouders zijn ook altijd welkom voor een gesprekje met de trainers. Meer info volgt nog.

(***)     Tijdens ons tweede evaluatiemoment verwachten we al de ouders voor een kort gesprek met de trainers.

heist 1