Freestyle Disco Dance

Vanaf september 2015 wordt er een nieuwe dansstijl toegevoegd binnen het dansgebeuren van onze Turnkring, nl. Freestyle Disco Dance.

Deze stijl zal in twee verschillende groepen worden gegeven met een opdeling naargelang het niveau.

Freestyle 1 – woensdagavond 19:30u tot 21:00u

In deze groep focust men zich op de basisbegrippen binnen het Freestyle Disco dansen. De groep werd dan ook opgericht voor de beginnende danser. Op deze manier krijgen ook diegene met geen/minder ervaring de kans om zich te ontplooien tot een goede danser en dit op zijn of haar eigen tempo.

Instappen kan vanaf de leeftijd van 11-12 jaar (1ste middelbaar). Ook dansers van jazz 2 die deze leeftijd hebben bereikt, zullen deel uit maken van deze groep.

Na elk dansjaar is er de mogelijkheid om over te stappen naar onze gevorderde groep, Freestyle 2, na toelating van de lesgever. Dit is zeker geen vereiste! Het is de bedoeling dat de dansers voor zichzelf uitmaken of zij hierin verder willen gaan of liever op een recreatieve manier van de danslessen willen genieten.

Freestyle 2 – vrijdagavond 20:00u tot 21:30u

Deze groep werd opgericht voor de meer ervaren danser. Heb je reeds de basispassen onder de knie binnen het Freestyle – Disco dansen en wil je jezelf enkel nog verbeteren? Dan is deze groep zeker iets voor jou! Tijdens deze lessen worden er meer complexe choreografieën aangeleerd en staat lenigheid en techniek centraal. Op deze laatste zaken wordt tijdens de lessen ook aandacht geschonken door middel van bepaalde oefeningen.

Deze groep wordt gezien als de voorbereidende groep op het wedstrijddansen. Je moet minimum 1 jaar actief deel uitmaken van onze Freestyle 2 groep om te kunnen deelnemen aan de selecties voor ons wedstrijdteam. Deze zullen plaatsvinden tijdens het clubkampioenschap.

Foto nieuw 1Foto nieuw 2