Dans

jazz 2 kleuterdans

Bij de jazz- en kleuterdansgroepen kan je terecht voor leuke dansjes op hippe en eigentijdse muziek. De stijl die wordt uitgeoefend is jazzdans: een mengeling van verschillende stijlen, waaronder het klassiek ballet en moderne dans. Aangezien Jazz 3 een gedeeltelijke aanvulling/voorbereiding is op het wedstrijdteam, zal daar ook disco-freestyle onderricht worden.

Alle leiding beschikt over nodige ervaring en volgen regelmatig bijscholingen/cursussen.

DOELGROEP:

Alle meisjes en jongens vanaf de 2de kleuterklas tot en met 21 jaar kunnen bij ons komen dansen. De jazz- en kleutergroepen zijn recreatieve groepen. Dit betekent dat we niet meedoen aan wedstrijden. Er zijn dus ook geen vereisten om bij ons te komen dansen. Iedereen is meer dan welkom! Als je bent ingeschreven, is het wel aan te raden om zoveel mogelijk te komen. Zo raak je zeker niet achterop met een dansje.

DOELEN:

De doelstellingen voor de dansgroepen zijn onder andere het opbouwen van conditie en lenigheid, bewegingsbewustzijn, het memoriseren van dansbewegingen en deze zelfstandig kunnen uitvoeren op een opgelegd ritme. Daarnaast stellen we ook enkele technische doelen: we leren de kinderen de fundamenten van het klassiek ballet, zoals bijvoorbeeld de pirouette. De moeilijkheidsgraad van deze doelen evolueert met de leeftijd van het kind en met de jazzgroep. Dezelfde doelstellingen komen terug, maar worden steeds meer verfijnd.

KLEDIJ:

Er is geen vereiste kledij. Het enige wat wordt verwacht is gewone sportkledij: kleren waar je goed in kan bewegen. Clubkledij, zoals een T-shirt of sweater, kan je aankopen tijdens de inschrijvingen, ook het schoeisel waarop je danst, mag je vrij kiezen, er worden wel dansschoentjes aangeboden tijdens de inschrijvingen. Sommige kinderen vinden het makkelijker om te dansen op blote voeten, anderen dansen liever op hun sokken.

jazz 1show1IMG_9347