Dans

jazz 2 kleuterdans

Bij de dansgroepen 1 en 2  en kleuterdansgroepen kan je terecht voor leuke dansjes op hippe en eigentijdse muziek. Dansgroepen 3 en 4 is een mengeling van o.a. disco, freestyle, jazzdans..

 

DOEL:

  • Kleuterdans:

Opbouw van fysieke conditie: lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid.

Motorische doelen zijn

– lichaamsbesef: bewustzijn van de houding en eigen bewegingscapaciteiten

– bewegingsbesef: lichaamsbeheersing en bewegingsvorming

– tijdsbesef: ervaring en besef van tempo en ritme.

Deze kleuters krijgen ook al eenvoudige danstechnieken aangeleerd. Geheugentraining, concentratie, gevoel van ritme… en het samenspel komen zeker aan bod.

 

  • Dansgroepen 1 en 2:

Het verfijnen en aanpassen van doelstellingen die je bij de kleuters terugvind. De moeilijkheidsgraad evolueert met de leeftijd van het kind en dansgroep. Doelen zijn ondermeer conditie, lenigheid, bewegingsbewustzijn, memoriseren van dansbewegingen en deze zelfstandig uitvoeren op een opgelegd ritme. Daarnaast stellen we ook enkele technische doelen: we leren de kinderen de fundamenten van het klassiek ballet. Dit alles in een gezellige sfeer waar iedereen kansen krijgt en deelneemt op haar of zijn niveau.

 

  • Dansgroepen 3 en 4

Een mengeling van o.a. disco, freestyle, jazzdans is de dansstijl. Doelen zijn conditie, lenigheid, bewegingsbewustzijn, … . Het dansen is veel intensiever ten overstaande van de dansgroepen 1 en 2, vergt meer van de dansers.

 

Alle lesgevers beschikken over nodige ervaring en volgen regelmatig bijscholingen/cursussen.

 

KLEDIJ:

 Het enige wat wordt verwacht voor deze dansgroepen  is gewone sportkledij: kleren waar je goed in kan bewegen. Clubkledij (=T-shirt en/of sweater), turn- en danspantoffels kan je aankopen tijdens de inschrijvingen.

 

jazz 1show1IMG_9347